Öppna meny

Stor ombyggnation i centrala Karlshamn

Ett av våra största ombyggnadsprojekt någonsin pågår nu på Möllebacken. Husen på övre Möllebacken är klara, likaså den nya tvättstugan. Byggnadsarbete på nedre Möllebacken pågår för fullt och beräknas stå klart i slutet av 2022.

Renoveringen utförs i följande turordning:

Hus A                                 Bodekullsvägen 8A-B                 klart

Hus B                                 ATV 3-5                                         klart

Hus C                                 ATV 17-19                                     vecka 12 2022

Hus D                                 Bodekullsv. 8 C-K                      vecka 41 2021

Hus E                                 ATV 7 A-F och 9-15                    vecka 43 2021

Hus F                                 ATV 21 A-F och 23-29               vecka 50 2022

Varje huskropp kommer att ta ca 10-12 veckor för renovering plus tre veckor för stambyte. Stambytet påbörjas först efter att all övrig renovering är klar i resp. hus. Alla kommer att få information i god tid innan stambytet påbörjas.

Förtur till omflyttning

Vi är medvetna om att detta är en omfattande renovering som kommer att påverka alla på olika vis. Kanske bor du i en för stor eller i en för liten lägenhet? Kanske tycker du att hyran blir lite hög? Du som har behov av att byta bostad och som vill bo kvar på Möllebacken – hör av dig till oss! I samband med ombyggnationen kommer vi nämligen att ge förtur till byten inom bostadsområdet.  Obs! Vi kommer inte att kunna ta hänsyn till speciella krav på placering, läge, utsikt etc. Vi kan heller inte lämna några garantier för att ett byte kan genomföras, men kommer att göra vårt bästa för att hjälpa den som har behov av det. Kontakta oss på: info@karlshamnsbostader.se eller ring 0454-819 00. Du kan även anmäla ditt intresse via denna länk.

Åtgärder

Här kan du läsa om vilka åtgärder som planeras:

 • Fasad och fönster
  Fasaden på långsidorna av husen kommer att rivas ner och ersättas med ny fasadkonstruktion. Ytskiktet  blir en form av brun skiffer. Alla fönster kommer ersättas med nya treglas vridfönster med persienner.
 • Balkong
  Balkongdörr och utfackningsvägg mot balkongen kommer också att bytas ut. Vi lagar ev. betongskador samt målar golv, sidor, tak och räcke. En lampa med ett eluttag installeras.
 • Entré och ytterdörr
  Alla hus får nya entrépartier. Samtidigt sker installation av porttelefon och postboxar i trapphuset. Tidningsfack sätts upp utanför resp. lägenhet. Din lägenhetsdörr byts ut till en ny säkerhetsdörr med tittöga.
 • Badrumsrenovering
  Stambyte utförs vilket  inkluderar ett nytt badrum. Som standard innehåller det nya badrummet ny wc-stol, handdukstork, nytt tvättställ med underskåp, krokar för upphängning samt duschhörna med draperi. Du kommer själv att få välja kakel eller plastmatta till väggarna och plastmatta till golvet.
  Tillval: Som tillval (mot en extra avgift) kan du välja duschdörrar i glas eller badkar. Obs! Har du redan ett badkar som du önskar behålla får du det givetvis återinstallerat.
  Provisorisk toalett och dusch: Badrumsrenoveringen tar ca tre veckor per lägenhet. Under renoveringstiden måste vatten och avlopp stängas av. Du kommer då att få tillgång till en provisorisk toalett och dusch på gården. Materialprover finns att titta på i tvättstugan.
 • Köket fräschas till
  I samband med badrumsrenoveringen kommer även vatten- och avloppsrör under diskbänken bytas ut. Du får ny diskbänk, blandare och nytt kökskakel.
 • Tvättstuga
  Samtliga maskiner byts ut till nya, mer effektiva maskiner vilket möjliggör fler tvättider. Tvättmaskinerna är utrustade med självdoserande tvätt- och sköljmedel (man kan välja bort sköljmedel för den som önskar). Elektroniskt bokningssystem installeras vilket betyder att du kan boka din tvättid via en webbsida alternativt på plats i tvättstugan.
 • Ventilation och värme
  För att få ett bättre inomhusklimat och en lägre energiförbrukning installeras nya ventilationsaggregat på vindar samt nya uteluftsdon under fönster. Ny spiskåpa sätts in och medför att ev. kryddhylla försvinner. Ett helt nytt värmesystem med nya rör och element installeras i alla lägenheter. Målet är att hålla en inomhustemperatur på 21 grader.
 • Elsanering
  Befintlig el-central i lägenheten byts ut, samt nytt kablage och installation av jordade uttag och strömställare. Obs! Då det nya takuttaget installeras enligt ny EU-standard kommer många behöva byta uttaget på sina taklampor.

 

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)

Vattenläcka Kv. Gävle

Som vi informerat om tidigare så har det uppstått en vattenläcka i Kv. Gävle och ett akut arbete pågår för att säkra vattentillförseln. Vattnet är fortsatt avstängt och vi informerar berörda hyresgäster löpande när vi har mer information.