Student hos oss

Vid inflytt ska första hyran vara inbetald och du tar själv kontakt med din bovärd för att boka tid för nyckelutlämning. Har vi skickat avtal till dig med posten så ska dessa vara påskrivna och returnerade till Karlshamnsbostäder. Glöm inte att du måste teckna en hemförsäkring!

Kontaktperson för studentgården är Nina Nilsson och hon nås på 0709-67 27 50 eller nina.nilsson@karlshamnsbostader.se.

Välkommen till Boskola!

När du flyttat in i ditt studentrum så kommer du erbjudas att delta i vår Boskola. Här får du information om hur det fungerar att bo i lägenhet, vad man ska tänka på som hyresgäst och hur t.ex. kök och badrum ska skötas. Alla som deltar i Boskolan får 250 kr rabatt på en månadshyra.

Mina sidor

Mina sidor är inte bara till för att söka bostad. När du är hyresgäst hos oss så kommer du kunna se information kring ditt studentrum på Mina sidor. Där hittar du dina hyresavier och kan lägga till en tillfällig adress så att eventuella utskick kommer fram till dig som de ska, t.ex. över sommaruppehållet.

Om det t.ex. blir stopp i avlopp eller om något går sönder när du bor hos oss så kan du felanmäla detta via Mina sidor. Det går även bra att ringa 0454-819 00 (se öppettider här). Om det är något som inte kan vänta, t.ex. en vattenläcka så når du vår fastighetsjour på samma nummer, 0454-819 00, även efter våra öppettider.

Får man ha fest?

Det är viktigt att visa hänsyn när du bor i hyreshus och alla har rätt till lugn och ro oavsett tid på dygnet. Prata med dina grannar i god tid om du planerar att ha fest och tänk på att du alltid är ansvarig för dina gäster.

Upplever du att du blir störd i ditt boende når du vår trygghetsjour på kvällar och helger på 0454-819 00.

Uppsägning och utflyttning

Det är 1 kalendermånads uppsägning på våra studentrum. Detta betyder att om du säger upp ditt rum i t.ex. oktober månad så löper ditt bostadsavtal ut den sista november.

Du får inte bo kvar i ditt studentrum efter att du tagit examen, skicka in din uppsägning inför vårterminens slut senast den 31/5. Du kan säga upp ditt studentrum genom att göra en skriftlig uppsägning som skickas in eller lämnas till receptionen på Karlshamnsbostäder. Använd uppsägningsrutan som finns på ditt hyresavtal eller skriv en egen lapp. Följande information måste finnas med i din skriftliga uppsägning:

  • Namn på hyresgästen
  • Personnummer
  • Adressen till studentrummet
  • Aktivt telefonnummer
  • Aktiv mejladress
  • Ny adress
  • Datum då avtalet upphör
  • Dagens datum
  • Hyresgästens underskrift

Skicka din uppsägning till följande adress:

Karlshamnsbostäder
Box 53
374 21 Karlshamn

När vi har behandlat din uppsägning så kommer en bekräftelse att skickas ut per post till ditt studentrum.

Inför avflyttning så ska rummet och de gemensamma utrymmena städas och du ska boka en tid för besiktning. Nina Nilsson är kontaktperson för studentgården och du når henne på
0709-67 27 50 eller nina.nilsson@karlshamnsbostader.se.

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)

Vi håller stängt för besök!

För att minska risken för smittospridning av Coronaviruset Covid-19 håller vi stängt för besök. Vi åtgärdar för närvarande endast akuta fel. Vi finns tillgängliga på telefon och mail under ordinarie öppettider. Kontakta oss gärna med dina frågor!