Att jobba hos Karlshamnsbostäder

Mötet mellan människor är det som präglar arbetet hos Karlshamnsbostäder. Att arbeta hos oss är i grund och botten ett serviceyrke där det gäller att skapa ett så bra boende som möjligt för våra hyresgäster. Oavsett vad du arbetar med är det därför viktigt att tycka om att möta människor, vara serviceinriktad och ha förmåga att vilja finna lösningar på problem. Det är också i mötet med våra hyresgäster som mycket av glädjen i arbetet finns.

Flera spännande yrken

Hos Karlshamnsbostäder arbetar vi med allt från administration, ekonomi och uthyrning till fastighetsskötsel, trappstädning, trädgårdsskötsel och lägenhetsunderhåll. Alla arbetsuppgifter strävar efter att skapa ett problemfritt och bekvämt boende för våra hyresgäster. Vi tycker dessutom att det är viktigt att kunna utvecklas i sin yrkesroll och vi satsar därför mycket på kompetensutveckling och vidareutbildningar.

Gemensamma värderingar

Alla hyresgäster hos Karlshamnsbostäder har samma rättigheter oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion, eventuell funktionsnedsättning, sexuell läggning eller ålder. Att visa samma respekt och samma goda bemötande inför alla människor är en grundläggande värdering hos Karlshamnsbostäder.

Det är också viktigt att du delar företagets värderingar om gemenskap och trygghet, långsiktighet och stabil ekonomi. Detta är grundvärderingar som styr allt arbete inom Karlshamnsbostäder.

Olika yrken hos Karlshamnsbostäder

Det finns en rad olika yrken hos Karlshamnsbostäder. Här är en kort presentation av några av de vanligaste.

Bovärd

Bovärden är hyresgästens kontaktperson i frågor som rör deras boende hos Karlshamnsbostäder. Bovärdens viktigaste uppgift är att se till att hyresgästen får den service de behöver, att de trivs och att känner sig trygga i sitt boende. Bovärden ansvarar för ett eget område med upp till 300 hushåll och deras boende. Bovärden kan även arbeta med kommunala gruppbostäder och äldreboende.

I arbetsuppgifterna ingår allt från felanmälan, reparationer, beställning och kontroll av inre lägenhetsunderhåll till besiktning av lägenheter vid in- och avflyttningar. Det förekommer också såväl inre som yttre fastighetsskötsel i form av trädgårdsarbete och ibland trappstädning.

Bovärden ingår i ett team med eget budgetansvar och ansvarar för sakgranskning och kontering av fakturor från eget beställt arbete.

Rollen som Bovärd ställer krav på mångsidighet, stort serviceengagemang och god social förmåga att förstå hyresgästernas behov.

Fastighetsskötare

Fastighetsskötarnas viktigaste uppgift är att se till att våra fastigheter är välstädade, att omgivningarna är välskötta och att utemiljön är trivsam. Det innebär trädgårdsarbete och trappstädning samt inre och yttre rondering som huvuduppgifter, men också reparationer och andra arbeten i våra fastigheter. Fastighetsskötare och Bovärdar jobbar tillsammans i team för att utföra resultatenhetens åtaganden.

Marknadsassistent

Marknadsassistenten utgår från vår Bobutik och är Karlshamnsbostäders ansikte utåt och hyresgästens första kontakt med Karlshamnsbostäder. Marknadsassistenten ansvarar för alla moment i uthyrningsprocessen; från lägenhetsvisning, referenstagning och kreditupplysningar till kontraktsskrivning och uppsägningar. Marknadsassistenten ansvarar även för underhållet av vårt kundregister och jobbar i daglig nära kontakt med våra Bovärdar.

Övriga tjänster

Utöver ovanstående tjänster så finns även att antal assistenter inom ekonomi, löner och övriga administrativa uppgifter. Karlshamnsbostäder har bland annat även anställda reparatörer, elektriker, snickare samt energitekniker och miljösamordning.

Sommarjobb

Varje sommar under perioden juni, juli och augusti erbjuder vi sommarjobb inom fastighetsskötsel.

Från det år du skall fylla 16 år kan du söka sommarjobb hos oss. Under sommaren 2019 kommer vi att erbjuda sommarjobb perioden v. 25- 33. Längden för sommarjobb kan variera mellan 3- 6 veckor.

Sommarjobben tillsätts i april och erbjudande skickas därefter ut. Om du inte fått besked före den 30 april har vi tyvärr inte kunnat erbjuda plats.

Skicka in ansökan här>>

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)

Felmeddelande på Mina sidor

För tillfället har vi problem i vårt fastighetssystem. Ibland kan det stå att du har obetalda hyror trots att de är betalda. Vänligen bortse från dessa. Vi arbetar på att lösa detta så snabbt vi kan.