Öppna meny

Karlshamnsbostäder garanterar alla BTH-studenter en bostad!

Vi erbjuder studentrum med del i kök och badrum. Samtliga bostäder finns på studentgården i en egen del av Fridhem, ett område i utkanten av Karlshamn. Här bor du på gångavstånd från bekvämligheter såsom pizzeria och mataffärer. Att ta sig till campus tar ca 30 minuter till fots, det går även bussar kontinuerligt (9 min till BTH) och hållplats finns alldeles intill studentbostäderna. Järnvägsstationen ligger även den på promenadavstånd och det är lätt att resa till och från Karlshamn med Öresunds- och Pågatåg.

Studentrummen är 16-32 m² stora och en del har egen balkong. Hyran ligger på ca 2800-4600 kr/mån baserat på rummets storlek. Kök, badrum och hall delas med en eller två andra studenter. I varje studentrum får det bo max 1 person. Rummen är omöblerade och husdjur är ej tillåtet.

Värme, vatten, hushållsel, bredband och basutbud på TV-kanaler ingår i hyran. Dessutom är juli och augusti hyresfria och det är tillåtet att bo kvar i studentrummet även under dessa månader. För att du som student ska kunna vara flexibel är uppsägningstiden bara 1 kalendermånad. Det ska vara smidigt att bo och studera i Karlshamn!

Bostadsgaranti och registrering

Vi har bostadsgaranti till de studenter som läser vid BTH i Karlshamn. Detta innebär att vi förbinder oss att ordna bostad för alla nya studenter till senast den 1:e oktober efter höstterminens start och då främst i våra studentrum med gemensamma badrum och kök.

För att få bo i våra studentrum måste du vara antagen till en utbildning på Blekinge Tekniska Högskola om lägst 15 HP per termin. Studenter på BTH Karlshamn har förtur till våra studentrum inför varje terminsstart.

Det är enkelt att skapa en profil för att söka våra studentrum, tryck på Mina sidor uppe till höger på startsidan och välj Kundanmälan i fältet högst upp. När alla uppgifter är ifyllda kan du söka det rum som känns intressant.

Det går endast att anmäla sig till ett studentrum i taget. Samtliga lediga studentrum finns att söka på nätet, vi tillämpar inte kösystem på dessa utan den som gör intresseanmälan på ett rum är garanterad att få detta under förutsättning att studieintyg till BTH kan uppvisas.

Studieintyg laddas enklast upp under Intyg på Mina sidor.

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)