Öppna meny

Rätt inomhustemperatur viktigt för energibesparingen

Karlshamnsbostäder medverkar i Allmännyttans klimatinitiativ, ett gemensamt upprop för att minska utsläppen av växthusgaser. Målet i initiativet är att de allmännyttiga bostadsföretagen ska vara fossilfria senast år 2030 och att energianvändningen minskar med 30 procent. Som ett led i detta genomgår våra fastigheter ett omfattande energibesparingsprojekt. Exempel på detta är byte av ventilationsaggregat, installation av solceller, belysningsåtgärder samt injustering av värmesystem.

Vi har bytt termostaterna och gjort injusteringar på fastigheterna för att få en bättre och jämnare inomhustemperatur. I några av fastigheterna har vi övertemperaturer på grund av att termostaterna inte har fungerat. Målsättningen är en jämn temperatur på 21 grader, vilket sedan länge är överenskommet med Hyresgästföreningen och dessutom med god marginal till vad Folkhälsomyndigheten rekommenderar.

Några av våra hyresgäster upplever en sänkning av temperaturen i sina lägenheter. Vissa har haft upp emot 27 grader inomhus och då är det självklart att man nu känner att man fryser. När termostaten når 21 grader stängs den av eftersom temperaturen ligger på ett korrekt värde. De som haft högre temperaturer tidigare får tyvärr anpassa sig till ett kallare klimat framöver.

Om du som hyresgäst ändå upplever att du har lägre än 21 grader ska du självklart höra av dig till oss och göra en felanmälan! Vi tar alla anmälningar på allvar och åker alltid ut för att göra en kontrollmätning.

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)