Öppna meny

Att söka bostad

Oavsett om du aktivt söker ny bostad eller vill planera för framtiden är vår rekommendation att ställa dig i bostadskö redan nu. Det kostar inget och kan vara till stor hjälp den dag du behöver ett annat boende.

Stå i bostadskö

Börja med att registrera dig i bostadskön. Därefter kan du logga in på Mina sidor och göra intresseanmälningar på lediga objekt.

Registrera dig i bostadskön här.

Köpoäng

Du samlar ett köpoäng per dag. Många som står i bostadskön söker ingen lägenhet just nu men vill samla poäng för framtida behov. När du aktivt söker ett ledigt objekt är det den person med flest köpoäng som erbjuds bostaden.

Aktivera din plats i kön

För att behålla din plats i kön måste du logga in på Mina sidor minst en gång var 12:e månad. Det är ditt eget ansvar att hålla dig uppdaterad i kön. Behöver du hjälp är du välkommen att kontakta kundservice.

Sök bostad

När du hittat ett intressant objekt du vill söka görs detta genom att logga in på Mina sidor. Här administrerar du själv sökandet och kan även prenumerera via e-post på lediga bostäder, bilplatser eller förråd som motsvarar dina önskemål. Är du registrerad men saknar egen internetuppkoppling kan du söka genom att besöka oss eller ringa kundservice.

Bostad direkt

Några av våra lediga lägenheter publiceras i Bostad direkt vilket betyder att de antingen är lediga för tillträde omgående eller har kort inflyttningsdatum.

  • I Bostad direkt gäller inte köpoängen. Du anmäler intresse via Mina sidor under tiden som bostaden är publicerad. Därefter slumpar systemet fram en turordningslista bland de som visat intresse för bostaden.
  • Söker du Bostad direkt måste du vara beredd att stå för kontraktet på tillträdesdagen.
  • Bor du hos Karlshamnsbostäder redan kan det innebära att du får betala dubbla hyror.
  • När du tecknat kontrakt på en Bostad direkt-bostad nollställs dina köpoäng.

Obs! Vi tillåter inte tredjepartstjänster för att registrera sig eller bibehålla sin plats i kön. 

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)

Väntetider i kundservice

Just nu har vi längre väntetider än vanligt i kundservice. För snabbast hjälp, kontakta oss via Mina sidor på minasidor.karlshamnsbostader.se.