Öppna meny

Mer än bara en bostad

Vårt bosociala arbete ligger oss extra varmt om hjärtat. Att trivas i sitt hem är så mycket mer än bara fina väggar och golv. Vi vet att trygga bostadsområden är en av de absolut viktigaste faktorerna för att man ska trivas. I vårt bosociala arbete jobbar vi med många olika aspekter av trygghet och trivsel, stort som smått. Här presenterar vi ett smakprov på vad det kan vara. Som hyresgäst hos oss kan du själv vara med och påverka inriktningen av det bosociala arbetet.

Odla tillsammans

Ett av våra mest omtyckta projekt är stadsodlingarna. Vi har för närvarande odlingsprojekt i tio bostadsområden (Fridhem, Mariegården, Kv. Linköping, Kv. Södertälje, Kv. Visby, Kv. Norrköping, Kv. Kristianstad, centrala Mörrum, Persgården och trygghetsboendet på Varberg). Det började som ett integrationsprojekt men har utvecklats till så mycket mer. Odlingarna engagerar många i olika åldrar och med blandad bakgrund. Här kan du se ett inslag om stadsodlingarna i Fridhem.

Gemenskap på café

Varje vecka genomförs caféträffar runt om i våra bostadsområden. Detta är ett tillfälle att träffa andra hyresgäster och få en trevlig stund tillsammans.

Sommarläger för barn

I juli 2020, 2021 och 2022 har vi arrangerat daglägret Day Camp för barn och unga. Vi vill göra något extra för våra unga hyresgäster och skapa fina sommarminnen. Under tre fartfyllda dagar har deltagarna fått prova på massor av olika sporter, lek, bad, paddling etc. Varje dag ägnades även tid åt att tillsammans prata om hur man är en bra kompis och etik och moral. Day Camp har blivit mycket uppskattat och vi är så glada att ha kunnat arrangera detta tre år i rad!

Se filmen från Day Camp 2022 här.

Huskurage – mot våld

Tillsammans med Karlshamns kommun har vi antagit policyn om huskurage. Genom att ge våra hyresgäster kunskap om hur de ska agera kan vi förebygga och förhindra våld i nära relationer. Läs mer om huskurage här.

Detta och mycket, mycket mer

Andra exempel på bosociala aktiviteter är musik på gården, läxhjälp, kurser i digital teknik och språk, inköp av dagligvaror åt äldre, rondering i bostadsområden m.m.

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)

Vattenläcka Kv. Gävle

Som vi informerat om tidigare så har det uppstått en vattenläcka i Kv. Gävle och ett akut arbete pågår för att säkra vattentillförseln. Vattnet är fortsatt avstängt och vi informerar berörda hyresgäster löpande när vi har mer information.