Mer än bara en bostad

Vårt bosociala arbete ligger oss extra varmt om hjärtat. Att trivas i sitt hem är så mycket mer än bara fina väggar och golv. Vi vet att trygga bostadsområden är en av de absolut viktigaste faktorerna för att man ska trivas. I vårt bosociala arbete jobbar vi med många olika aspekter av trygghet och trivsel, stort som smått. Här presenterar vi ett smakprov på vad det kan vara. Som hyresgäst hos oss kan du själv vara med och påverka inriktningen av det bosociala arbetet.

Odla tillsammans

Ett av våra mest omtyckta projekt är stadsodlingarna. Vi har för närvarande odlingsprojekt i åtta bostadsområden (Fridhem, Mariegården, Kv. Linköping, Kv. Södertälje, Kv. Visby, Kv. Norrköping, centrala Mörrum och Persgården). Det började som ett integrationsprojekt men har utvecklats till så mycket mer. Odlingarna engagerar många i olika åldrar och med blandad bakgrund. Här kan du se ett inslag om stadsodlingarna i Fridhem. 

Gemenskap på café

Varje vecka genomförs caféträffar runt om i våra bostadsområden. Detta är ett tillfälle att träffa andra hyresgäster och få en trevlig stund tillsammans. Med anledning av Covid-19 har vi för närvarande inga cafén igång.

Sommarläger för barn

I juli 2020 arrangerade vi för första gången Day Camp – ett dagläger för barn och unga på Sörgården. Vi ville göra något extra för våra unga hyresgäster och skapa fina sommarminnen. Under tre fartfyllda dagar fick deltagarna prova på massor av olika sporter, lek, bad, paddling etc. Varje dag ägnades även tid åt att tillsammans prata om hur man är en bra kompis och etik och moral. Lägret blev mycket uppskattat och vi hoppas kunna genomföra ett läger 2021 också. Se filmen från Day Camp här.

Huskurage – mot våld

Tillsammans med Karlshamns kommun har vi antagit policyn om huskurage. Genom att ge våra hyresgäster kunskap om hur de ska agera kan vi förebygga och förhindra våld i nära relationer. Läs mer om huskurage här.

Detta och mycket, mycket mer

Andra exempel på bosociala aktiviteter är musik på gården, läxhjälp, kurser i digital teknik och språk, inköp av daglivaror åt äldre, rondering i bostadsområden m.m

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)

Problem med fiber i Mörrum

Just nu är det många i Mörrum som inte har tillgång till fiber. Felet beror på att en kabel grävts av. Arbetet med att återställa felet pågår för fullt. Har ni frågor? Kontakta Karlshamn Energi 0454-818 00.