Öppna meny

Mer än bara en bostad

Vårt bosociala arbete ligger oss extra varmt om hjärtat. Att trivas i sitt hem är så mycket mer än bara fina väggar och golv. Vi vet att trygga bostadsområden är en av de absolut viktigaste faktorerna för att man ska trivas. I vårt bosociala arbete jobbar vi med många olika aspekter av trygghet och trivsel, stort som smått. Här presenterar vi ett smakprov på vad det kan vara. Som hyresgäst hos oss kan du själv vara med och påverka inriktningen av det bosociala arbetet.

Odla tillsammans

Ett av våra mest omtyckta projekt är stadsodlingarna. Vi har för närvarande odlingsprojekt i 13 bostadsområden (Dalsland, Fridhem, Mariegården, Kv. Linköping, Kv. Södertälje, Kv. Visby, Kv. Norrköping, Kv. Kristianstad, centrala Mörrum, Persgården, Iglavägen, Möllebacken samt trygghetsboendet på Kv. Varberg). Det började som ett integrationsprojekt men har utvecklats till så mycket mer. Odlingarna engagerar många i olika åldrar och med blandad bakgrund. Här kan du se ett inslag om stadsodlingarna i Fridhem.

Gemenskap på café

Varannan vecka genomförs caféträffar runt om i våra bostadsområden. Detta är ett tillfälle att träffa andra hyresgäster och få en trevlig stund tillsammans.

Social tid för äldre

Ingen människa ska behöva vara mer ensam än den själv väljer att vara. Därför samarbetar vi med den ideella föreningen Hej Blekinge och erbjuder våra seniora hyresgäster kostnadsfri social tid. Carina Rosenqvist är vår äldrekonsulent och finns här för dig som vill ha mer socialt umgänge och någon att göra saker tillsammans med.

Sommarläger för barn

På sommaren arrangerar vi daglägret Day Camp för barn och unga. Vi vill göra något extra för våra unga hyresgäster och skapa fina sommarminnen. Under tre fartfyllda dagar har deltagarna fått prova på massor av olika sporter, lek, bad, paddling etc.

Se filmen från Day Camp 2023 här.

Huskurage – mot våld i hemmet

Tillsammans med Karlshamns kommun har vi antagit policyn om Huskurage. Genom att ge våra hyresgäster kunskap om hur de ska agera kan vi förebygga och förhindra våld i nära relationer. Läs mer om Huskurage här.

Detta och mycket, mycket mer

Andra exempel på bosociala aktiviteter är musik på gården, läxhjälp, kurser i digital teknik och språk, inköp av dagligvaror åt äldre, rondering i bostadsområden m.m.

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)