Öppna meny

Visselblåsarfunktion

Sedan den 17 december 2021 har Sverige en ny lag som ger visselblåsare ett utökat skydd. Den nya lagen innebär att verksamhetsutövare med 50 eller fler arbetstagare måste inrätta rapporteringskanaler för rapportering av misstänkta missförhållanden. Karlshamnsbostäder omfattas av denna lag och nedan får du mer information om vad en visselblåsning innebär och hur du går vidare om du vill göra en visselblåsning via Karlshamns kommun.

Vad är en visselblåsning?

Att visselblåsa innebär att personer i ett arbetsrelaterat sammanhang vill lämna information om missförhållanden. Då finns det möjlighet att göra detta via kommunens visselblåsarfunktion. Det ska finnas ett allmänintresse av att missförhållandet kommer fram för att funktionen ska kunna användas. Funktionen erbjuder en kanal där du kan göra en anmälan om du misstänker att någon inom organisationen ägnar sig åt korruption, oegentligheter eller andra allvarliga missförhållanden.

Du kan läsa mer om visselblåsarfunktionen och hur du gör en anmälan på Karlshamns kommuns hemsida.

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)