Öppna meny

Karlshamnsbostäder har beslutat att gå med i Allmännyttans klimatinitiativ, ett gemensamt upprop för att minska utsläppen av växthusgaser. Målet i initiativet är att de allmännyttiga bostadsföretagen ska vara fossilfria senast år 2030 och att energianvändningen minskar med 30 procent.
Allmännyttans branschorganisation SABO har i dagarna lanserat Allmännyttans klimatinitiativ, som uppmuntrar de allmännyttiga bostadsföretagen i Sverige att bidra konkret till klimatomställningen.
-Karlshamnsbostäder kommer under fram till 2020 genomföra ett EPC – projekt med målsättningen att minska den totala energianvändningen med 20 %. Genom EPC – projektet kommer vi att starkt vara med och bidra till att uppnå Parisavtalets mål med 1,5- gradersmål, säger Stefan Nilsson, vd på Karlshamnsbostäder. Mer information om Karlshamnsbostäders EPC projekt finns på www.karlshamnsbostader.se/index.php

Kontaktperson för Karlshamnsbostäders klimatinitiativ samt EPC -projekt:
Eva Håkansson, Energi, brand & miljösamordnare.

Klimatinitiativet har två övergripande mål:
• En fossilfri allmännytta senast år 2030.
• 30 procents lägre energianvändning till 2030 (räknat från år 2007)
– Att vi inom allmännyttan tar ansvar i klimatfrågan känns både självklart och angeläget. Särskilt efter den här rekordvarma sommaren och budskapet från FN:s klimatpanel om att det krävs stora och snabba utsläppsminskningar för att nå Parisavtalets 1,5-gradersmål, säger Anders Nordstrand, vd på SABO.
– Allmännyttan kan i kraft av både sin storlek och sin förmåga att samverka bidra till att minska utsläppen av växthusgaser. Världen står inför en oerhört stor klimatutmaning, säger Anders Nordstrand.
Läs mer om Allmännyttans klimatinitiativ här: www.sabo.se/hallbarhet/allmannyttans-klimatinitiativ/

De som är med i Allmännyttans Klimatinitiativ är:
Bergs Hyreshus AB, BodenBo, Stiftelsen, Bostaden i Umeå AB, Bostadsbolaget i Göteborg, Bostäder i Borås AB, Bostäder i Lidköping AB, Botkyrkabyggen AB, EdetHus AB, Eidar, Trollhättans bostadsbolag AB, Ekerö Bostäder AB, Falköpings Hyresbost AB, Familjebostäder i Göteborg AB, Flens Bostads AB, Framtiden Byggutveckling AB, Fristadbostäder AB, Förbo AB, Förvaltnings AB Framtiden, Gamla Byn AB, GotlandsHem AB, Gårdstensbostäder AB, Habo Bostäder AB, Hammaröbostäder AB, Hebygårdar AB, Hultsfreds Bostäder AB, Hyresbostäder i Norrköping AB, Höganäshem AB, Stiftelsen Kalixbo, Karlshamnsbostäder AB, Kristianstadsbyggen AB, Kumla Bostäder AB, Stiftelsen Kungälvsbostäder, Landskronahem AB, Laxåhem AB, LudvikaHem AB, Lunds Kommuns Fastighets AB, Mitthem AB, Nybro Bostads AB, Nyköpingshem AB, Nynäshamnsbostäder AB, Olofströmshus AB, Osbybostäder AB, Partillebo AB, PiteBo AB, Bostadsstiftelsen Platen, Poseidon Bostads AB, Salabostäder AB, Sandvikenhus AB, SKB, Skelleftebostäder AB, Sollentunahem AB, Stockholmshem AB, STUBO AB, Timråbo AB, Tjörns Bostads AB, Treklövern Bostads AB, TrelleborgsHem AB, Uppvidingehus AB, Vallonbygden AB, Vellingebostäder AB, VätterHem Bostads AB, Ystadbostäder AB, Årjängs Bostads AB, Älmhultsbostäder AB, Ängelholmshem AB, Enköpings Hyresbostäder AB, Vingåkershem

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)