Öppna meny

Bo och studera i Karlshamn

Alla våra studentbostäder finns i Fridhem. Här bor du på gångavstånd från bekvämligheter som mataffärer och kommunikationer.  Att ta sig till campus tar 10-15 min på cykel och det går även bussar kontinuerligt (9 min till Campus Karlshamn). Hållplats finns alldeles intill studentbostäderna. Järnvägsstationen ligger även den på promenadavstånd och det är lätt att resa till och från Karlshamn med Öresunds- och Pågatåg.

Bostadsgaranti för studenter

Vi har bostadsgaranti till de studenter som läser vid Campus Karlshamn. Detta innebär att vi förbinder oss att ordna en bostad för alla nya studenter till senast den 1:e oktober efter höstterminens start.

Våra studentrum

Studentrummen är 16-20 m² stora och hyran ligger på 3100-3700 kr/mån baserat på rummets storlek. Kök, badrum och hall delas med en annan student. I varje studentrum får det bo max 1 person. Förutom köksmöbler och mikrovågsugn är bostaden omöblerad men lampor finns i gemensamma utrymmen. Husgeråd ingår inte och husdjur är inte tillåtet.

Värme, vatten, hushållsel och bredband ingår i hyran. Dessutom är två sommarmånader hyresfria och du får gärna bo kvar i studentrummet även under dessa månader. För att du ska kunna vara flexibel är uppsägningstiden bara 1 kalendermånad. Det ska vara smidigt att bo och studera i Karlshamn!

Att söka bostad

Mina sidor kan du enkelt registrera dig söka det rum som känns intressant för dig. Du kan endast göra en intresseanmälan.

För att du ska kunna bo i våra studentrum måste du vara antagen till en utbildning på Campus Karlshamn om lägst 15 HP per termin. Studieintyg ska laddas upp på Mina sidor när du gör din intresseanmälan. Intyget laddar du upp under Sökandeprofil – Studiemedel. Om intyg saknas tas din intresseanmälan bort.

Saknar du svenskt personnummer?

Om du inte har ett svenskt personnummer behöver vi hjälpa till med registreringen. Kontakta oss på info@karlshamnsbostader.se och ange följande uppgifter:

  • Födelsedatum (ÅÅÅÅ-MM-DD)
  • Förnamn
  • Efternamn
  • Telefonnummer
  • E-postadress
  • Nuvarande adress

Uppsägning och utflyttning

Du får inte bo kvar i studentrummet efter att du tagit examen. Uppsägning görs via Mina sidor inför vårterminens slut senast den 31 maj. Utflyttning sker då senast den 30 juni. Innan utflyttning ska besiktning och städkontroll genomföras.

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)