Öppna meny

Karlshamnsbostäder vill behålla det gamla kommunhuset och kommer att ansöka om bygglov för att påbörja en ombyggnation. Under projektets gång har bostadsbolagets styrelse tittat på olika alternativ gällande fastigheten och nu är beslutet taget att bevara istället för att riva.

Vi tycker det är viktigt att ta hand om gamla fastigheter när möjligheten finns – både ur ett hållbarhetsperspektiv men också eftersom detta hus är ett omtyckt landmärke på orten.

Fasaden kommer att renoveras varsamt och invändigt blir det en totalrenovering. Förslaget är att bygga om till nio lägenheter och installera hiss i fastigheten. Förhoppningen är att kunna påbörja ombyggnationen under hösten 2020.

Ombyggnationen är det första steget. Om förutsättningar och intresse finns kan det som ett andra steg bli aktuellt att anlägga några marklägenheter intill.

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)

Problem med fiber i Mörrum

Just nu är det många i Mörrum som inte har tillgång till fiber. Felet beror på att en kabel grävts av. Arbetet med att återställa felet pågår för fullt. Har ni frågor? Kontakta Karlshamn Energi 0454-818 00.