Öppna meny

Ny studie tar reda på vad 55-plussare behöver för ett hälsosamt åldrande i bostaden

Forskare vid Lunds universitet vill få ökad kunskap om hur möjligheten till ett aktivt och hälsosamt åldrande i bostaden ser ut hos 55-plussare, oavsett om man väljer att bo kvar i sitt nuvarande hem eller flytta.

Karlshamnsbostäder är ett av bostadsbolagen som hjälper till med rekrytering till studien. Alla som är 55 år eller äldre och som står i vår bostadskö kommer att bli tillfrågade att delta i en webbenkät. Förfrågan kommer via brev – håll utkik! Vi uppmanar alla våra bostadssökanden att delta. Detta är ett sätt att påverka utformningen av framtida boenden i Karlshamn.

Fakta

  • Enkät- och intervjustudien är en del av forskningsprojektet Reloc-age som ska ge ny kunskap om vad bostaden har för betydelse för ett aktivt och hälsosamt åldrande.
  • Personer som är 55 år eller äldre och står i bostadskö hos Karlshamnsbostäder får ett brev med en inbjudan om att delta. Inbjudan skickas även ut till ett urval av personer som är med i Riksbyggen Förtur för att köpa en nyproducerad bostadsrätt.
  • Den första datainsamlingen sker under våren 2021 för att upprepas vid samma tid 2022 och 2023. Målet är att rekrytera minst 3000 deltagare till studien.

Läs pressreleasen från Lunds universitet här.

Mer information om forskningsprojektet Reloc-age kan du ta del av här.

Kontaktuppgifter

För forskningsrelaterade frågor:

Susanne Iwarsson, professor i gerontologi vid medicinska fakulteten, Lunds universitet

Mobil: 070 317 31 11

Telefon: 046 222 19 40

susanne.iwarsson@med.lu.se

 

Frågor kring samarbetet:

Elisabeth Bååth, marknadschef Karlshamnsbostäder

Mobil: 070 562 10 66

elisabeth.baath@karlshamnsbostader.se

 

 

Fotograf huvudbild: Johan Bävman

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)