Öppna meny

Bred satsning för att lyfta Fridhem

Kommuninvest har beviljat ett Lån för Social Hållbarhet till Karlshamnsbostäder för att lyfta miljonprogramområde. En satsning med fysiska investeringar för att höja standarden i boende och utemiljö, kombineras med bosociala insatser för minskad segregation och ökad jämlikhet.

Karlshamnsbostäder ska under en 3-årsperiod genomföra ett brett åtgärdsprogram för att lyfta Fridhem, ett av våra miljonprogramsområden. Det övergripande syftet med åtgärdsprogrammet är att förbättra boendemiljön, engagemanget, tryggheten, trivseln och statusen i området.

Det handlar om fysiska investeringar för att höja standarden i såväl boende som utemiljö. Det ska bland annat göras stambyten, inre lägenhetsunderhåll och fasadrenoveringar samt förbättrade lek- och aktivitetsområden för barn och unga. Projektet innefattar också en förstärkning av en rad bosociala insatser för minskad segregation och ökad jämlikhet.

– Bostadsområdet Fridhem har historiskt kämpat med både sociala och ekonomiska utmaningar. Under flera år har vi arbetat hårt med olika insatser för att skapa ökad trygghet och trivsel, med gott resultat. Nu tar vi ytterligare ett kliv i satsningen framåt, säger Kristina Söderling, VD på Karlshamnsbostäder.

Karlshamnsbostäder har för finansieringen av detta investeringsprojekt beviljats ett Lån för Social Hållbarhet på 60 miljoner kronor från Kommuninvests Kommitté för Social Hållbarhet.

– Med kombinationen av fysisk upprustning och ett intensifierat socialt arbete tar Karlshamnsbostäder ett ordentligt helhetsgrepp om området. Man har också en tydlig idé kring hur satsningen ska följas upp, med utarbetade effektkalkyler för både företagsekonomi och målgrupp. Det ska bli intressant att följa hur satsningen utvecklas framöver, säger Björn Söderlundh, chef för utlåning och rådgivning på Kommuninvest i ett pressmeddelande.

 

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)