Öppna meny

Möllebacken i final för bästa renovering

Vi kan nu stolt meddela att Möllebacken är ett utav fyra renoveringsprojekt som gått vidare till final i tävlingen om Allmännyttans bästa renovering 2023! Alla finalister kommer presentera sina projekt under Fastighetsdagarna den 3-4 maj och där avslöjas vilket bidrag som utsetts som vinnare.

Juryns motivering:
”Möllebacken i centrala Karlshamn anses vara ett strategiskt viktigt bostadsområde för staden. Med ny fasad har byggnadernas karaktär ändrats samtidigt som den arkitektoniska ursprungstanken har bibehållits, mycket tack vare stadsarkitektens engagemang. En modernisering med fokus på bevarande och framhävande av de befintliga, goda kvaliteterna från miljonprogramseran. Att återanvända det rivna teglet visade sig för kostsamt och materialvalet blev i stället skiffer i kombination med det tegel som fanns kvar på gavlarna.”

Antal lägenheter: 213
Arkitekt: Wingårdhs
Entreprenör: JSB
Snitthyra före renoveringen: 970 kronor per kvm
Snitthyra efter renoveringen: 1 160 kronor per kvm

Du kan läsa mer om tävlingen och de andra finalisterna här.

Bild: Sveriges Allmännytta

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)

Väntetider i kundservice

Just nu har vi längre väntetider än vanligt i kundservice. För snabbast hjälp, kontakta oss via Mina sidor på minasidor.karlshamnsbostader.se.