Öppna meny

Nu får du fiber!

För att möta framtidens behov av snabb och trygg uppkoppling installerar vi fiber i alla våra lägenheter. Detta är ett stort arbete som påbörjades under januari 2022. Vi beräknar att alla Karlshamnsbostäders lägenheter kommer att vara klara till mitten av 2023. Jobbet görs område för område och det är entreprenören Transtema, via Karlshamn Energi, som tar kontakt med dig när det är dags för just din adress.

Preliminär tidsplan

Aktuella fastigheter:

Vecka 2 -2022 (start)
Jasminvägen 3 och 10, Hasselvägen 5, Syrenvägen 2 och 4, Dyks väg 4, 8 och 10

Vecka 5 -2022 (start)
Frälsegårdsvägen, Jasminvägen 2-6, Trädgårdsvägen 1-3, Dyks väg 1-3, Storgatan 34, Froarpsvägen 2,4,6, Logevägen 1

Vecka 11 -2022 (start)
Prinsgatan 3, S Fogdelyckegatan 18-22, V Långgatan 4-6 och 14-20, Vinkelgatan 2, Prinsgatan 29-35, N Fogdelyckegatan 15 samt Lupinvägen

Parallellt med detta pågår grävningsarbete och fiberinstallation i marklägenheterna på Båtsmansvägen, Iglavägen, Tröskvägen, Askvägen, Forsbackavägen och Persgårdsvägen. Först ska schaktgrävning göras, där kablar dras fram till husväggen utanför vardagsrummet. Entreprenören kommer att gå fram så varsamt det går, där man behöver korsa en uteplats flyttas plattorna och läggs tillbaka. Asfalterade gångar i området kan också grävas i, men återställs så snart arbetet är klart.

Vecka 18 -2022 (start)
Fridhem

Vecka 44 -2022 (start)
Mörrum

Stationsvägen 2 är först ut med installation och samtidigt pågår det grävningsarbete mellan husen på Gustavtorpsvägen/Skolvägen. När grävningsarbetet är genomfört påbörjas installation även här. Grävning pågår även på Stålavägen och Jeppahalla.

Vecka 48 -2022 (beräknad start)
Matrosgatan 18

Vanliga frågor och svar

Vad kommer att hända med min TV-/internetuppkoppling?
Arbetet som görs nu är bara förberedande. Först när alla våra lägenheter har fått fiber installerad kommer vi att koppla på fibern, vilket betyder att det är först då som du kan använda den. Detta innebär att du inte behöver tänka på något mer förrän vi säger till och under arbetets gång kommer allt fungera precis som det gör idag – även efter det att du har fått din nya bredbandsswitch inkopplad.

Hur mycket kostar detta mig som hyresgäst?
Du betalar inget extra för att få fibern installerad.

När kommer fibern till min fastighet?
Håll utkik här på sidan för aktuell tidplan. Alla kommer att få information i brevlådan ett par veckor innan arbetet utförs.

Vad är det för utrustning som installeras i mitt hem?
Ett så kallat ”mediaskåp” installeras vid din elcentral, eller i närheten av den (gäller ej marklägenheter). Från mediaskåpet dras det ut två nätverksuttag till vardagsrummet där TV-uttaget sitter idag. Kablarna kommer att ligga i kabellister. Tanken är att du ska kunna koppla in en router vid TV:n, alternativt i mediaskåpet om utrymme finns.

För dig som bor i marklägenhet installeras CTS/CPE (fiberkonvertern) i närheten av TV-uttaget i vardagsrummet.

Den här sidan använder cookies för att ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. (Klicka för att stänga)

Vattenläcka Kv. Gävle

Som vi informerat om tidigare så har det uppstått en vattenläcka i Kv. Gävle och ett akut arbete pågår för att säkra vattentillförseln. Vattnet är fortsatt avstängt och vi informerar berörda hyresgäster löpande när vi har mer information.